jobs

Nov 8, 2012 at 09:41 o\clock

Badlamper

by: tossen

Vælg de rigtige badlamper

Badeværelset er et vigtigt rum, hvor du kan slappe af og forkæle dig selv med blandt andet velvære og lange bade. Derfor er det også vigtigt, at badeværelset er et rart rum at være i. Badlamper kan gøre meget for hyggen på dit badeværelse, og de fås i mange forskellige udgaver og designs, alt efter hvad der passer til dit behov og din stil.

 

Flere og flere vælger at gøre meget ud af deres hjem – og her skal badeværelset selvfølgelig også følge med. Det betyder meget for din velvære og din glæde ved at være i dit hjem, at stemningen og indretningen passer til dig, og derfor er det også vigtigt, at du bruger tid på at vælge de rigtige badlamper til dit badeværelse. Det vil nemlig give dig en mere behagelig stemning i dit hjem og større glæde ved at opholde dig på badeværelset.

 

Badværelseslamper ved spejlet

Du har ofte brug for forskellige typer af badlamper på badeværelset. Både en belysning der belyser selve rummet og en belysning ved spejlet. Der er nemlig forskel på, hvilken type af lys du har brug for til at belyse rummet, og hvilken type belysning du har brug for omkring spejlet. Det er særligt vigtigt at vælge den rette belysning omkring dit badeværelsesspejl, fordi det er helt afgørende for, at du har det rigtige lys til eksempelvis at lægge make-up ved eller til at barbere dig ved.

 

Når du skal vælge den belysning, der skal være ved spejlet, er det vigtigt at gå efter et diffust lys, der giver nogle bløde skygger. Det er nemlig det mest optimale for dig, når du skal bruge et godt lys til eksempelvis at lægge make-up ved. Denne type lys får du blandt andet fra lamper, der har en matteret skærm, og som derfor vil give dig et diffust og blødt lys. Disse typer badlamper fås i flere forskellige udgaver, det handler bare om at du finder den type, der passer til dig.

 

Belysning til badeværelser og vådrum

Der er desuden forskellige løsninger at vælge imellem, når det gælder belysning af selve badeværelset. Du kan vælge mellem forskellige vådrumssikrede lamper eller indbygningsspots, som også er en god løsning til belysning af selve badeværelset. Indbygningsspots giver et godt lys, samtidig med at de har et diskret og enkelt udtryk. Omkring spejlet fungerer spots dog ikke, her er det en anden type af lys, du har brug for.

 

Det er vigtigt med en god belysning på badeværelset, vigtigt er det blot, at du husker, at der omkring spejlet er brug for diffust og blødt lys, mens resten af rummet sagtens kan have mere fokuseret lys som for eksempel fra indbygningsspots. Vælger du de rigtige badlamper, er du sikker på et mere behageligt indeklima på dit badeværelse.

Nov 1, 2012 at 14:40 o\clock

Tilbygning

Tilbygning

 

Hvis du er rigtig glad for dit nuværende hus, men står og mangler plads, så kan en tilbygning være en god løsning. Før du går i gang med at hyre rådgivere, ingeniører og håndværkere, er der dog nogle ting som du og din familie skal sætte jer ned og beslutte sammen.
For det første er det en god ide at tænke langsigtet – hvilken slags funktion skal den nye tilbygning have nu og i fremtiden? Og hvordan integreres den bedst ind i det nuværende hus? Her er det også vigtigt at tænke på, at den nye tilbygning helst skal øge værdien af huset, til når I engang skal sælge det igen. For at dette skal kunne lade sig at gøre, skal tilbygningen være i harmoni med resten af huset, i stedet for at stå som sin egen nye enhed. Den må derfor ikke skygge for resten af bygningen, og du skal grundigt overveje de materialer, som du tager i brug.

 

Tilbygning og økonomi

 

Det kan blive dyrt at lave en helt ny tilbygning. Derfor må du sikre dig, at din økonomi er til det. Dette gør du bedst ved at læge et budget helt fra starten, så du kan finde ud af, hvor meget det reelt vil koste dig. I denne forbindelse er det en rigtig god ide, at du rådfører dig med en byggesagkyndig, som kan hjælpe dig med regnskabet. Sæt gerne lidt penge af til det tilfælde, at der skulle opstå uventede omkostninger. Du skal også kontakte din forsikring og snakke med dem om dine planer, da projektet højst sandsynlig vil resultere i ændringer i din nuværende husforsikring. Dertil kan det være, at det bliver nødvendigt at tegne en tillægsforsikring.
Nu er du næsten klar til at kontakte en håndværker – men før du gør det, må du gøre op med dig selv, hvilken funktion håndværkeren skal have? Skal han være med til indkøb af materialer, og hvilke opgaver regner du med, at han varetager? Hvis du ved dette på forhånd, bliver det lettere for dig at indgå en fornuftig aftale.

 

Den færdige tilbygning

 

Når endelig tilbygningen står færdig, er der stadig et par løse ender. Du skal snakke med din entreprenør om, hvorvidt arbejdet er afsluttet ordentligt, og om det lever op til de forventninger, du havde fra starten. Det kan også være, at der er et par fejl, som skal rettes til.
Til sidst skal du huske at indberette den færdige tilbygning til kommunen, som godt kan finde på at komme ud og kontrollere bygningens sikkerhed og krav.

 

 

 

Mar 18, 2011 at 14:38 o\clock

Jobansøgningen

by: tossen   Keywords: jobs, ansøgning, nyt, job

Jobansøgningen er som regel det første indtryk en arbejdsgiver får af dig. Derfor er det vigtigt, at du laver ansøgningen ordentligt fra starten. Hvis det derimod virker sjusket og dårligt skrevet, så er der meget stor risiko for at du decideret bliver fravalgt, når der skal vælges folk ud til jobsamtale.

Hver eneste jobansøgning du skriver skal være unik og målrettet præcis den stilling og det firma, hvor du søger job. Det duer ikke at lave en generel ansøgning, som så bare bliver brugt til alle de stillinger du søger. Det er alt for upersonligt og kedeligt. Få ydereligere tips til jobsøgning her.

Du må selvfølgelig gerne have en jobansøgning-skabelon, som du tager udgangspunkt i hver gang. Men du skal tilrette den, så den er målrettet den pågældende arbejdsgiver. Tænk på at de måske skal sidde og læse 100-500 ansøgninger igennem til én ledig stilling. Så skal der ikke meget fantasi til at forstå, at alle ansøgninger ikke bliver læst 100 % igennem. De er simpelthen nødt til at lave nogle sorteringer i bunken af ansøgninger. Derfor skal du sørge for at netop din ansøgning er spændende læsning fra starten, og det hjælper utrolig meget hvis du også får skrevet lidt om, hvad du kunne forestille dig, at du kan hjælpe firmaet med. Hvis arbejdsgiveren med det samme kan se, at du allerede har gjort dig tanke om hvad du kan bidrage med, så har du meget større chance for at komme til en samtale.

Mar 10, 2011 at 17:32 o\clock

Opret en jobagent

by: tossen   Keywords: jobagent, søg, job, jobs

Hvis du er på udkig efter nyt arbejde, så kan du hjælpe dig selv ved at oprette en jobagent. Det er et automatisk system, som alle større jobportaler har. Her kan du sætte forskellige kriterier op, alt efter hvilken type arbejde du leder efter. Du kan feks taste bestemte keywords ind, som er normalt for den branche, hvor du søger job. Så vil du få en mail fra jobagent systemet, så snart der er lagt en jobannonce ud, som matcher et eller flere af de keywords, som du har sat op.

Der er flere fordele ved at bruge sådan en jobagent i forbindelse med jobsøgning.

  • Det sparer en masse tid, da du ikke behøves at tjekke alle jobslag igennem hver dag. Særligt hvis du i forvejen er i arbejde, er der typisk ikke tid til at kigge jobannoncer igennem dagligt.

  • Det kan ske at virksomhederne kommer til at lægge jobannonceni en forkert kategori. Hvis du så manuelt sidder og tjekke efter ledige jobs i bestemte kategorier, kan du risikere at du aldrig se annoncen. Så lad jobagneten gøre det for dig, den søger nemlig i hele databasen, uden at du skal bruge tid på det.

  • Det kan også være, at der kommer et ledigt job indenfor en branche, som du normalt ikke vil kigge i. Men hvor flere at kravene matcher dine kvalifikationer.Men en job agent, er du sikker på alligevel at få besked om det pågældende job

Mar 10, 2011 at 17:23 o\clock

Er du blevet arbejdsløs

by: tossen   Keywords: arbejdsløs, nyt, arbejde, job

Hvis du er blevet arbejdsløs indenfor de sidste par år, så er du ikke alene. Eftervikningerne af den meget omtalte finanskrise, har betydet mange fyringer. Og det har ikke kun ramt os i Danmark, men faktisk har det meste af verden mærket følgerne.
Heldigvis kan vi allerede spore fremgang over det meste af arbejdsmarkedet, så det forhåbentlig ikke bliver ret meget værre, end det er i øjeblikket. Det skulle gerne begynde at gå den rigtige vej her i 2011, eller i løbet af 2012.
Langt de fleste virksheder har fået tilpasset deres udgifter i forhold til ordretilgangen. Så nu kører økonomien igen fornuftigt, hvilket formentlig gør, at der snart bliver mulighed for at ansætte folk igen.

Søg jobs
Men er du allerede arbejdsløs, så er det bare med at få skrevet nogle jobansøgninger. Det kan være at du bliver nødt til at søge jobs udenfor din normale jobbeskrivelse. Men det er langt bedre at komme i arbejde, også selvom det ikke er drømmejobbet, end at sidde fast i arbejdsløshed i flere år. Jo længere tid man er uden arbejde, jo sværre er det at komme på arbejdsmarkedet igen. Så hvis du har muligheden for at få er ufaglært job eller et job som du ikke er uddannet til, så er det bare med at slå til. Så kan du altid søge efter ønskejobbet, mens du er i arbejde.

Mar 10, 2011 at 15:55 o\clock

Nyt job

by: tossen   Keywords: job, jobs, arbejde

Hvis du har behov for et nyt job, så er internettet det første sted du skal starte. Her findes der nemlig masser af job portaler, hvor du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilke ledige jobs der er listet. Og så er det bare med at komme igang med at lave ansøgninger til de firmaer. Sørg altid for at være omhyggelig med dine ansøgninger, da det er første indtryk af dig, som firmaet modtager. Hvis det virker sjusket, kedeligt, er fyldt med stavefejl eller andet negativt, så forringer det voldsomt dine chancer for at komme til en jobsamtale.

Hvis du selv har svært ved at stave, eller ikke rigtige synes du kan overskue hvor en ansøgning skal sættes op, så bed om hjælp. Der er for det første masser af online resource, hvor du kan få hjælp til alle aspekter af jobsøgning. For det andet, så kender du garanteret nogen, som kan hjælpe dig. Det kunne feks være familie, venner eller tidligere/nuværende kollegaer. Få dem til at komme med forslag til hvordan du kan forbedre din ansøgning. Det kan nemlig nogle gange være svært at se de fejl, man selv har lavet. Så derfor, udnyt dit netværk og andre gratis resourcer, når du skal søge nyt jo. Se mere her om at finde ledige jobs på nettet. Mulighederne er mange, hvis du sørger for at bruge alle nettets job resourcer