Repelsteeltje

Nov 25, 2008 at 09:56 o\clock

Update: de juf en verzet

by: casa

Het gesprek gisteren met de juf was een eye-opener voor ons allebei. Oudste vertelt echt bar weinig. Tegen mij en tegen haar. En dat is prima, hij heeft recht op privacy, maar als hij in de knoop zit moet hij leren dat we hem slecht kunnen helpen als we niet alle ellende kennen.
Afsluitend we hebben een aantal kant-en-klare oplossingen verzonnen en een paar handvatten. Hier kunnen we voorlopig mee vooruit. Maar Oudste is niet ontslagen van zijn "voor zichzelf opkomen"-plicht, daar gaan we aan werken.

Opvallend was dat ik vooraf tegen de moeder van Bully aanliep. En ze deed zó lief en aardig. Het kwam slecht uit vanavond omdat ze uit werk tractaties moet maken voor Bully (is net jarig geweest) en het wordt anders zo laat. Ze voelde zich duidelijk ongemakkelijk en opgelaten 'want ik zou het zeker snel willen'. Nee hoor, zei ik, als het gesprek maar komt. Aan haar houding te merken heeft ze geen idee dat ik haar op de achtergrond heb gehoord die avond en ze oogte banger voor mij dan ik voor het gesprek. Ook alweer zo'n eye-opener. Lang leve de drukke agenda's: het gesprek kan niet voor maandag. Nou ja, maakt niet uit: als het gesprek maar komt.

En mijn zenuwen zijn (voorlopig althans) over. Nu nog bekijken hoe hij zal reageren, maar ik maak me geen illusies. Onzeker ben ik in ieder geval niet meer! En als ik het kan, kan Oudste het ook, hihi.

Comments for this entry:

  1. Carla wrote at Nov 25, 2008 at 10:42 o\clock:Vaak blijf je je meningen over mensen hun leven lang bijstellen. Ik heb, na ieder logje van jou, steeds weer een ander beeld van mama Bully gekregen. Van papa Bully trouwens ook. Dat zij bang voor jou (b)lijkt te zijn, zal zeker helpen tegen je zenuwen. In elk geval nu alvast sterkte voor volgende week.
  2. Barbara wrote at Nov 25, 2008 at 11:50 o\clock:Jullie kunnen het samen. Dat ze zenuwachtig is, kan ook voortkomen uit het feit dat ze dondersgoed weet dat Bully fout zit en dat niet kan ontkennen.

    Trouwens, extra werk valt wel mee hoor met die luiers. Is iets meer werk om ze om te doen maar ook dat gaat best snel en als ik 2 luier-wassen in de week extra heb, dat valt echt niet op want ze spuugt best veel dus die was is toch al extra ;) Maar verder gaat het super, ze drinkt goed, slaapt goed en groeit volgens mij ook goed. Heb haar sinds vorige week niet gewogen maar ze is tevreden en begint wat molliger te worden dus neem aan dat dat wel goed zit. Alleen die nachten, tja da's weer wennen maar gelukkig duurt dat geen jaren (hoop ik ;) )
  3. ilse wrote at Nov 25, 2008 at 12:37 o\clock:haha laat die moeder maar bang zijn, en terecht ! haha

Log in to comment:

Attention: many blogigo features are only available to registered users. Register now without any obligations and get your free weblog!