Repelsteeltje

Nov 13, 2008 at 21:33 o\clock

Het Sinterklaasjournaal

by: casa

sin·ter·klaas de; -klazen 1 m sinterklaasavond 2 m,v iemand die Sinterklaas voorstelt

Sin·ter·klaas de; m H. Nicolaas, bekend om zijn barmhartige liefde 

jour·naal [zjoernaal] het; o 1 -nalen dagregister van de gezagvoerder van een schip 2 -nalen een van de hoofdboeken van de boekhouding 3 -s televisieprogramma met het nieuws van de dag

Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok.  Dat moet dan zijn een televisieprogramma met het nieuws van de dag over de man met zijn barmhartige liefde.

Maar het gaat pas leven als je zegt: Met Bram van der Vlugt als Sinterklaas en Erik van Muiswinkel als Hoofdpiet. Uberhoofdpiet Piet Römer is allang met pensioen en Pakjespiet Michiel Kerbosch helaas sinds vorig jaar ook. Maar Marc-Marie Huijbregts is een briljante Sorrypiet.

Oudste kon niet wachten tot het Sinterklaasjournaal dit jaar weer zou beginnen. Maar nu vandaag, na twee afleveringen is hij (op een haar na 7) erachter dat het nep is. Het gaat elk jaar weer fout en het komt elk jaar op het laatste moment weer goed. Dat is toch gek? En de stoomboot kan niet zweven. Papa probeerde het nog even, maar Oudste was onvermurwbaar: ballonnen okay, maar die boot is te zwaar, die kan niet zweven. Dus het is nep. Het zijn leuke, spannende verhaaltjes voor de kinderen op weg naar 5 december.

Observatie - Analyse - Conclusie.

We hebben toegegeven dat hij gelijk heeft. Niet dat we een andere keuze hadden, trouwens. En hij was niet boos en niet verdrietig. Hij was trots en tevreden. Iets klopte niet en hij had gelijk. Hij heeft beloofd het niet te verklappen aan zijn broertjes of aan de buurjongen.

Sinterklaas bestaat vooralsnog nog wel. Daar werd geen seconde aan getwijfeld. Gelukkig, ergens is hij nog steeds een kleine jongen van nog net geen 7.

Comments for this entry:

 1. Carla wrote at Nov 14, 2008 at 09:59 o\clock:Wat een kei in logica is hij zeg. Hier wordt door onze oudste (van al heel lang 7), geen moment getwijfeld aan een zwevende stoomboot. Wel ziet hij het wanneer een Sint nep is, maar dat er ook nog een echte Sint is, daar twijfelt hij ook nog niet aan.

  Michiel Kerbosch was volgens mij de wegwijs-piet, die daarbij regelmatig de weg kwijt was trouwens. Ik vind het ook jammer dat hij niet meer mee doet. Maar wat ik nog veel jammerder vind, is dat Bram ook niet lang meer mee zal doen. Bij de club van Sinterklaas doet hij dit jaar al niet meer mee, en als je zijn vervanger ziet kun je niet anders dan het erg vinden. Misschien nog 1 jaar, of 2 jaar, maar ja, die man wordt ook oud en het houdt straks gewoon op. Jammer hoor. Want er is maar 1 echte Sinterklaas, toch?
 2. Repelsteeltje wrote at Nov 14, 2008 at 10:25 o\clock:Ja stom...natuurlijk wegwijspiet! Hij ging ookm et pensioen omdat hij zo'n last had van zijn voeten!

  bram niet meer bij de club van? dat is erg!!
 3. Barbara wrote at Nov 14, 2008 at 18:41 o\clock:Ik hoorde het vanmorgen dat Bram dit jaar nog enkel in deeltijd S.klaas is.

  Hier wordt nog enorm gelooft en meegeleeft. Zelfs bij de ouste die toch hard op weg is om 8 te worden over 4 maanden, ziet nog helemaal nergens geen twijfel. Ja er is maar 1 echte maar wat wil je met zoveel kindjes. Dan moet je wel een paar hulpsinterklazen hebben anders ben je helemaal moe......
 4. ilse wrote at Nov 14, 2008 at 19:25 o\clock:ik was ook erg blij dat rutger niet thuis was toen die zwevende boot op tv was
  dat gaat ook wel een beetje ver he

Log in to comment:

Attention: many blogigo features are only available to registered users. Register now without any obligations and get your free weblog!