Repelsteeltje

Nov 23, 2008 at 21:23 o\clock

A turn for the worse

by: casa

En toen had Oudste ineens enorme pijn in zijn been. Het zou niet de eerste keer zijn dat heftige groeipijnen hem parten speelden, maar deze keer hadden Manlief en ik allebei een niet pluis-gevoel.

Massage, paracetamolletje, aandacht, begrip...niks hielp. Pijn, pijn, pijn, huilen, huilen, huilen..

Toen ik hem kwam halen uit school huppelde hij me tegemoed. De pijn was over. Het was overgegaan precies op het moment dat de juf zei dat er niet mocht worden gevoetbald die dag. Gek hè?

Die avond belde ik de ouders van Bully, de maat was vol. Ik was tot aan mijn tanden gewapend toen ik hem aan de lijn kreeg. Maar hij reageerde verrassend meewerkend en oplossingsgericht: een afspraak om samen te praten was snel gemaakt. Maar tijdens het gesprek hoorde ik haar tieren op de achtergrond: "en *** dit en *** dat..." 

(*** is in dit geval de naam van Oudste uiteraard)

Maandag heb ik een gesprek geregeld met de juf. En een dag later ga ik naar de ouders van Bully. Ik ga alleen. Zij zullen er samen zitten.

Ik ben bang, nerveus, ik durf niet. Ik zou het liefst lafbekken en afzeggen. Maar hoe kan ik leren dat Oudste voor zichzelf moet opkomen als ik niet voor hem opkom...laat staan voor mezelf?

Lieve jongen, voor jou, maar ook voor mij...

(ik zou een miljoen maal liever deze achtbaan nemen dan het gesprek....maar het plaatje spreekt wel voor het  "daarkomtie gevoel", het "daargaik gevoel", vandaar)

 


 

Comments for this entry:

 1. Barbara wrote at Nov 23, 2008 at 21:40 o\clock:*SLIK*

  De juf zal nog wel gaan denk ik maar die ouders........ *duimt haar duimen vast blauw*
 2. Wieke wrote at Nov 24, 2008 at 13:53 o\clock:Heel veel sterkte en succes gewenst! Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.
  Schrijf je ook wat de juf gezegd heeft? Het lijkt me dat zij toch al in de gaten moet hebben wat er speelt.
 3. Carla wrote at Nov 24, 2008 at 14:59 o\clock:Heel spannend en eng zeg. Maar ik neem mijn petje alvast voor je af. Sterkte!
 4. Corine wrote at Nov 24, 2008 at 15:51 o\clock:Jakkes! MAar het is voor het goede doel. het lijkt wel of de rollen omgedraaid zijn bij de ouders van Bully, nu lijkt zij de b*tch.
  Probeer iig hun visie (als ze die hebben) aan te horen en niet direct in de verdediging te gaan (hoe verleidelijk ook). Misschien vertellen zij verhalen die jij óf niet wist óf zeker kunt ontkrachten. Maar voorkom dat het een 'welles-nietes'-spelletje wordt, want daar schiet niemand iets mee op.
  Heul veul succes
 5. ilse wrote at Nov 24, 2008 at 16:25 o\clock:en wat zul je trots op jezelf zijn als je het gesprek tot een goed einde weet te brengen
  you go girl!

Log in to comment:

Attention: many blogigo features are only available to registered users. Register now without any obligations and get your free weblog!