Repelsteeltje

Oct 31, 2008 at 20:24 o\clock

Doorschuifsysteem

by: casa

Jongste besloot dat hij met 13 maanden oud en wijs genoeg was om met zijn slaapzak aan uit zijn ledikant (op de laagste stand) te klimmen lees vallen. Zo snel heb ik het nog niet meegemaakt. Hij zal dus eerder dan op zijn tweede verjaardag overgaan op het meegroeibedje zoals het zijn broers voor hem verging.

Maar als hij het meegroeibed krijgt, waar moet Middelste dan in slapen? Wat zou nou een leuk bed zijn? Oudste moest en zou een hoogslaper krijgen...wat zou Middelste nu een leuk bed vinden?

Heden gekocht en volgende week bezorgd:

 

 


 

Oct 26, 2008 at 19:58 o\clock

Re: Out of Office

by: casa

Mensen, ik ben een weekje weg. Komen jullie af en toe even om het hoekje kijken hoe het gaat met mijn Daltons?

Enneh, Barbara: niet stiekem bevallen terwijl ik er niet ben hè!

Oct 24, 2008 at 22:00 o\clock

De èchte Thomas en drie landen op 1 dag

by: casa

Gisteravond wilde Middelste niet slapen. "Ik wil naar de èchte Thomas!" Ik verzekerde hem dat hoe sneller hij ging slapen, hoe sneller het morgenochtend zou zijn. En dan zouden we naar de èchte Thomas gaan.

Thomas zou naar Simpelveld komen. Simpelveld ligt in Zuid-Limburg. Van ons uit gezien is dat nog verder weg dan Maastricht. Ik wilde oorspronkelijk met de trein gaan, maar toen ik uitrekende dat onze reistijd op die dag dan optimistisch gerekend 8 uur zou bedragen, heb ik toch maar besloten de auto te pakken. Dat kostte "maar" 6 uur. Vanmorgen vroeg vertrok ik met de twee oudste Daltons, de dvd set voor in de auto en een tas vol proviand voor de slordige 230 kilometer die de heenreis lang zou zijn (en de terugreis trouwens ook). Ik liet Manlief achter met Jongste.

Het was een schitterende dag. In het westen scheen het te regenen. Daar hebben wij in Zuid-Limburg niks van gemerkt. Wij hadden een prachtige herfstdag in de heuvels. De heuvels in het grensgebied zijn echt schitterend. Het was net alsof we in het buitenland waren...Net alsof? Nee, niet net alsof: we zijn later die middag zelfs nog in 2 andere landen geweest! Ik bedacht me namelijk die middag spontaan dat we onmogelijk naar huis konden rijden zonder langs Vaals te gaan: we zaten op 10 minuten rijden van Het Drielandenpunt. Oudste heeft het onderweg op de kaart zelf gevonden en even later stond hij er echt. En hij is binnen drie seconden van Nederland naar België naar Duitsland gehold. Er zijn maar weinig mensen die dat kunnen zeggen op deze mooie vrijdag!

De èchte Thomas zien en drie landen op 1 dag...

De grootste vienden met de machinist van Daisy.

Nu staan we op 322,5...maar wij wonen "onder de zee"!

Oct 23, 2008 at 21:56 o\clock

Nagels of gitaar

by: casa

Ooit speelde ik klassiek gitaar. Ik was er best goed in. Erg goed, eigenlijk.

Dit, bijvoorbeeld, kon ik er zo uitgooien. Zomaar uit de losse pols. Ik heb zelfs een paar keer opgetreden met dit stuk voor een flink publiek.

Anno nu heb ik al vele jaren geen les meer. Wat ik wel heb, al vele jaren, zijn duur gemanikuurde nagels. Gebrek aan tijd om dagelijks te oefenen op een gitaar heb ik trouwens ook.

Toen hoorde ik 3 jaar geleden dit. Dat vond ik zo'n mooi nummer! En dan die gitaar. Ooit zou ik het moeiteloos hebben kunnen naspelen. Nu zou ik dat echt niet meer kunnen. Maar mijn liefde voor de gitaar begon wel weer te kriebelen door het nummer.

Nu blijkt dat diezelfde man ook een van mijn favoriete nummers ooit heeft gecovered. Dit heeft hij ervan gemaakt. (Wacht tot de bassnaren van zijn gitaar er goed inkomen... kippenvel!)

En nu begin ik te twijfelen...mijn lange mooie nagels aan de wilgen en mijn gitaar uit de mottenballen?

Oct 22, 2008 at 12:44 o\clock

Stank

by: casa

Na een heerlijk diner met z'n tweetjes gingen we nog een drankje doen in ons kroeggie. Het was voor het eerst dat ik in een volle kroeg stond sinds het rookverbod voor de horeca. Er hangt geen rook meer in de kroeg. Geen prikkende ogen, geen naar rook stinkende kleding de volgende dag. Dat is heel prettig. Maar omdat er niet meer wordt gerookt, wordt iets anders pijnlijk duidelijk.

Het stinkt er. Het stinkt er verschrikkelijk. Naar mensen. Naar zweet. Naar bier. Naar oud bier. Naar pis.

Gek genoeg heb ik dan toch liever de sigarettenlucht, denk ik.

Oct 20, 2008 at 19:47 o\clock

Het kwartje valt...eindelijk

by: casa

Ik: Schat, ik ben morgen iets later want ik moet nog iets halen in de stad.
Hij: Hoe laat ben je er dan?
Ik: Oh, eeeh, niet echt laat hoor, iets na zessen.

***er gaat bij ons nog geen lampje branden***

Ik: Oh maar hé, het komt goed uit, want Oudste en Middelste zijn morgen uit logeren! We hebben dus alleen die kleine. Die kunnen we een potje geven en dan kunnen we samen iets lekkers eten als die kleine om 7 uur op bed ligt.
Hij: oh ja, dat kunnen we wel doen!

***Gek genoeg zien we nog steeds niet de kans die we laten liggen***

Hij: We kunnen ook uit eten gaan en die kleine meenemen!
Ik: Ja, dat kan. Op zich vermaakt hij zich wel, maar het is toch bewerkelijk. Hij kan nogal wat volume produceren als hij lol heeft. Welke restaurant zit daar nou op te wachten?

***Zijn we gek of zo? Zou het komen omdat we het al zo lang niet meer hebben gedaan dat we het niet inzien?***

Ik: Oh! Hé! We kunnen ook...als je ouders willen oppassen als we die kleine naar bed brengen...
...kunnen we...uit eten!

Hij: ik bel mijn moeder!

***And we have a winner!***

Wij gaan morgen uit eten. Voor het eerst sinds april 2007 gaan wij saampjes uit eten. Ik heb ons restaurantje geboekt. Zouden we nog weten hoe het moet? Zijn we het verleerd, of is het just like riding a bike?

 

Oct 19, 2008 at 15:39 o\clock

Déjà vu

by: casa

Weer geen weekend samen met Manlief. Weer een zondag alleen. Weer een stapel wasgoed waat je eng van wordt en een stapel strijkgoed die daarmee probeert te concurreren.

Maar het is ook weer een mooie zondag in de herfst. Weer drie jongens die vrolijk zijn en stuiteren van de energie.

Het is dus ook wederom een uitgelezen zondag om weer naar het bos te gaan. Weer met Oudste het spelletje doen of we die ene boom nog wel kunnen vinden en of we de weg nog wel weten.

En het was weer geweldig.

Oct 18, 2008 at 22:42 o\clock

Crème de la crème

by: casa

 Mag wat koste, zaun stofzùigâh.

Hypoallergein mot dat ding weize. Die koste meâh als 200 uirau meâh als normale stofzùigars en dan mot je auk nog peipâhdure stofzùigegzakke kaupe en een filtâh jaarlijks vevange.

Ech nie!! Nâh ja, dus dan maah die duâhdere. Gein stofzùigegzakke meâh, gein nieuwe filtâh meâh.

Ut mag wat koste.

 

Maah ut ding zùig as een tierelieâh, ik mot ut toegeve!

 

Oct 18, 2008 at 10:38 o\clock

Er komt een vrouw bij de dokter

by: casa

Wat er vooraf ging
Ik ging naar de dokter met het idee dat ik sinds vorig jaar hooikoorts heb en omdat het dit jaar de spuigaten leek uit te lopen. Dat ik 3 jaar geleden plots astmatische verschijnselen had, heb ik er nooit aan gelinkt...

Wat blijkt: ik heb geen hooikoorts. Ik ben heel erg allergisch voor een heleboel dingen, maar niet voor pollen. Mijn allergie voor huisstofmijt en katten is off the scale en ik ben ook allergisch voor honden. En dan zijn vogels en konijnen nog niet eens getest.

Hoe het verder ging
Na mijn eerste schrik en verdriet had ik gisteren een afspraak met de huisarts. En ik heb een goed gesprek gehad.

Toen ik zei dat ik de katten niet uit huis kon doen reageerde ze met "dat snap ik, het zijn gezinsleden". Dus toen konden we praten.

Ik zal er wel serieus over moeten denken de katten te weren van de slaapkamer (oei!) als ik met katten wil blijven leven. Die huisstofmijten zijn een vast gegeven. En tenzij ik in Alaska ga wonen zal ik met ze moeten leven. Zo moet ik bijvoorbeeld hoezen voor mijn beddengoed aanschaffen (verzekering!) en ik zal een nieuwe stofzuiger moeten kopen. Het schijnt dat een normale stofzuiger alleen maar een gigantische huisstofmijt-rond-blazer is. Op termijn gaan we de vloerbedekking van de trap slopen...dat zijn de grootste stofnesten van het huis!!

Verder ga ik aan de pillen en ik heb een spray voor mijn neus. En ik moet zeggen....ik slik ze nu al een week en ik heb nul keer geniest! Dat is uniek: ik kan me niet heugen dat ik een week niet 100 keer heb geniest.  Ik kwam het eerste consult niet eens door zonder 10 keer te niezen. De huisarts zegt dat ik ze met een gerust hart jaaaaaaaaren kan blijven slikken

Er staat me een hoop werk te doen....maar ik weet in ieder geval waar al mijn kwaaltjes vandaan komen en ze lijken beheersbaar met drugs en kunst- en vliegwerk.

En Morse en Lewis blijven lekker waar ze zijn. Bij mij. 

Oct 17, 2008 at 17:51 o\clock

Ad fundum

by: casa

Appel, peer, abrikoos en banaan gepureerd in een zakje.

Je geeft het aan Jongste, je hoort één keer kort ***sljp*** en leeg is het zakje. Ad fundum!

Dit is geen kind van mij. Dit kan geen kind van mij zijn. Het eet abrikoos! Help! Ze hebben mijn baby verwisseld in het ziekenhuis!

Oct 15, 2008 at 22:40 o\clock

Nou? Dus? En?

by: casa

Nou? Jullie namen toch zelf ook taart? Ik wilde ook een stuk! Jullie gaven me niks!

Ik kan er toch niks aan doen dat ik geen mes had? Ik mag van jullie geen mes hebben! Dan moet ik toch wel mijn handen gebruiken? En een vorkje kreeg ik ook niet!

Als ik het had gevraagd hadden jullie weer moeten opstaan voor me. Ik deed het voor jullie!

Oct 14, 2008 at 19:40 o\clock

Ik vind het een ramp

by: casa

En toen kwam de uitslag van het bloedonderzoek. Ze hebben slechts op 5 allergenen getest.

Geen hooikoorts.
Niet allergisch voor schimmels.
Wel zwaar allergisch voor huisstofmijt.
Ook zwaar allergisch voor katten.
En redelijk allergisch voor honden.

Ik heb 2 poezen en we hadden afgesproken (en Oudste beloofd) een hondje te nemen zodra Jongste naar school gaat. We hebben vloerbedekking op de trap en we hebben gordijnen. Er hangt een gordijn onderaan de trap tegen de tocht. We hebben donzen hoofdkussens. Onze matras is pas 2 jaar oud.

Ik weet het even niet. Vrijdag heb ik een afspraak bij de dokter voor de wat nu. Eén ding weet ik zeker: de poezen gaan niet de deur uit. No way. Maar....komen er na deze poezen nog wel nieuwe? Hoe kan ik nou leven zonder poezen? En een hondje is mijn stille grote wens. Ik vind dit een ramp.

Oct 13, 2008 at 22:51 o\clock

Lichaamlijke vaardigheden

by: casa

Middelste liep los nog vòòr zijn eerste verjaardag (nou ja, eerlijk is eerlijk: het waren slechts 2 dagen voor zijn eerste verjaardag, maar feit is feit :-)). Hij leerde heel snel springen en huppelen en voordat ik het wist had hij zichzelf leren koppetje duikelen. Hij klimt op dingen om te kijken waar het kantelpunt ligt. Hij gaat tot het randje maar weet exact waar dat randje ligt. Als hij denkt dat het niet kan, doet hij het niet. Oudste heeft niks van deze lichaamlijkheden en zit mede daarom op judo: leren vallen is voor Oudste geen overbodige luxe. Middelste daarentegen zou denk ik de zwarte band halen met twee vingers in zijn neus. Maar judo is niet zijn ding. Hij loopt vaak op zijn tenen om te vinden waar zijn balans ligt. Hij steekt zijn been omhoog om te kijken hoe hoog hij kan gaan. Hij staat op de wachtlijst (!) voor gym. We gaan voor de salto. Ik denk dat we het paard maar niet aan hem moeten laten zien voordat hij 10 is, want ik vrees dat Middelste het paard een uitdaging gaat vinden.

Maar goed...

Gisteren kreeg buurmeisje hakken voor haar 3e verjaardag.  Middelste wist binnen 2 stappen hoe hij erop moest lopen zonder te zwikken en binnen 5 stappen kon hij hinkelen op die dingen. Ik zweer je, ik ben een advanced level hakken drager maar ik heb zelfs hakken waar ik niet op kan hinkelen. Toen wist ik dat gym een goede keuze is geweest voor hem.

En vandaag kwam hij thuis als piraat. Hakken zijn cool, piraten zijn cooler. Boys will be boys. (het lopen in zijn bloot was in het kader van de zindelijkheid, dat had niks te maken met de hakken :-))

Ik zeg: de volgende Yuri van Gelder.... toch?

Oct 11, 2008 at 16:49 o\clock

Grote Griezels

by: casa

Ik hou van de herfst en ik ben als de dood voor spinnen. Dat klinkt als een contradictio in terminus. Maar zelfs ik moet toegeven dat spinnen een beetje bij de herfst horen. Op een mooie herfstdag als vandaag zijn de spinnenwebben schitterend in de laagstaande herfston.

Oudste was naar judo en ik maakte een rondje met de jongste twee Daltons en mijn camera. En telkens als ik weer een spin op de gevoelige digitale plaat probeerde vast te leggen, maakte Middelste van de gelegenheid gebruik om een praatje te maken met een willekeurige mevrouw. "Wat ga je doen? Mijn mama maakt foto's van de spin!" Middelste is heel goed in small talk en ik ben, voor een aragnofoob, best goed in spinnen fotograferen.

 

 

 

Nog één keertje dan, deze spin, maar dan in echte close-up.
Wat een engerd!

 

En een kleine toegift (later op de avond toegevoegd)

Oct 11, 2008 at 10:01 o\clock

Lenzenellende

by: casa

 Vanmorgen vroeg draaide ik het dopje van het linkerdoosje open en ik graaide met mijn wijsvinger door het bakje. De inhoud bleef aan mijn nagel plakken. Ik veegde mijn nagel af aan de palm van mijn andere hand, spoot er wat vloeistof op en roerde er doorheen.

Huh? Twee lenzen? Zou ik mijn rechterlens in het linkdoosje hebben gedaan? Ik graaide met dezelfde beweging door het rechterbakje. Maar ook hier hengelde ik met mijn nagel twee lenzen uit het doosje.

Ik vloekte inwendig. Gisterochtend heb ik nieuwe maandlenzen ingedaan, maar ik had de avond tevoren de oude lenzen terug gedaan in het lenzendoosje in plaats van ze weg te gooien. De nieuwe lenzen heb ik 's avonds na het uitdoen bovenop de oude lenzen gekwakt. Toen ik daar vanmorgen achter kwam, was het al te laat. Ik had links (x2) nog wel van rechts (x2) gescheiden, maar wat oud en wat nieuw was kon ik niet meer afleiden. Alles was al door elkaar geroerd.

Het kostte me een kwartier turen onder het licht van de afzuigkap, maar toen meende ik eindelijk oud-links en oud-rechts gescheiden te hebben van nieuw-links en nieuw-rechts. Zorgvuldig heb ik 2x oud overgeheveld naar een ander lenzendoosje....en toen...

...was nieuw-links foetsie. Na een kwartier tevergeefs zoeken, was mijn irritatieniveau gestegen tot standje drift. Ik heb drie lenzen in de vuilnisbak gegooid en heb nieuwe lenzen gepakt. Toch een beetje zonde om maandlenzen te gebruiken als daglenzen.

Oct 7, 2008 at 17:23 o\clock

Slecht nieuws op afstand

by: casa

Ik ben net thuis van een tweedaagse internationale meeting en morgenochtend moet ik om half 5 's ochtends weer naar Schiphol. Mijn werk is leuk, het is helemaal het einde en ik voel me als een vis in het water. Maar wel ik mis ik mijn thuisfront, mijn Daltons.

Gisteren in een pauze belde ik naar huis en kreeg ik Oudste aan de lijn. "De juf moest ineens naar het ziekenhuis en haar baby's zijn geboren. Maar veel te vroeg! En eentje is dood gegaan mama. De andere ligt aan allemaal slangetjes en de juf komt misschien nooit meer terug!"

Je zit in een internationale meeting en je kan niet uitgebreid 20 minuten bellen. Je kan ook niet de mensen om tafel vertellen wat je zojuist hebt gehoord als je van de telefoon af komt.

Op zo'n moment is het niet leuk of helemaal het einde. Op zo'n moment wil ik alleen maar thuis zijn.

Oct 5, 2008 at 13:36 o\clock

Een regenachtige herfstdag in het dorp

by: casa

Ik vind de herfst mooi als de zon schijnt en ik vind de herfst mooi als het regent.
Ik hou van de regen.
Ik hou ervan hoe de wereld eruit zien als het regent.
Ik ben een rare, ik weet het. Maar kijk nou: dit is toch mooi?

Oct 3, 2008 at 22:03 o\clock

Roeren in die hutkoffer

by: casa

Ik heb altijd een handtas bij me. Maar ik heb dan ook altijd veel spullen bij me. Spullen waarvan ik vind dat ik ze elke dag bij me moet hebben:

pen portemonnee lippenstift spul tegen koortsblaasjes pasjes busabonnement pas van werk iPod mascara telefoon van mezelf telefoon van werk doosje voor mijn lenzen lenzenvloeistof vulpen compactpoeder spiegeltje tampon rijbewijs concealer zakdoekjes pilletjes tegen hooikoorts ventolin 2 paracetamollen sleutels thuis sleutels kantoor agenda opvouwbare paraplu

De gemiddelde handtas waar dat allemaal in past is GROOT. Formaatje hutkoffer, zoals Manlief altijd grapt. Maar de tassen van formaatje hutkoffer hebben meestal maar 1 of 2 grote vakken en maximaal 1 klein zijvakje voor zaken die je direct wilt kunnen vinden. En het moge duidelijk zijn: 1 zijvakje is te weinig. Kortom: ik ben altijd al mijn spulletjes kwijt. Als ik iets kleins, zoals bijvoorbeeld het tubetje voor koortsblaasjes, moet hebben ligt dat steevast ergens onvindbaar onder in die hutkoffer. Tussen al die andere onvindbare items. Dus ik sta elke dag, meerdere keren per dag, te roeren in die hutkoffer op zoek naar een pen. Of naar een lippenstift. Of naar mijn lenzendoosje.

Toen kreeg ik een supertip van een collega: de BiB! De Bag in Bag. Dat is een leren tasje dat eigenlijk alleen maar bestaat uit kleine vakjes. Daar stop je je spulletjes hervindbaar in en vervolgens past de BiB in elke hutkoffer. En als je wilt wisselen van hutkoffer, hoef je alleen maar de Bib over te hevelen van de ene naar de andere. Voor mij is dat het Walhalla.

Maar de BiB is heel duur. Zo duur dat je bijna denkt: dit ga ik er uit principe niet voor betalen. Zo duur. Maar toen kwam diezelfde collega met nóg een gouden tip: op een van de drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf zou de BiB in de aanbieding zijn.

Dus ik nam een uurtje vrij in de ochtend (wat op zich duurder was dan de korting op de BiB zelf, maar dat terzijde) en stond vanmorgen samen met tientallen Hagenezen om half 9 te wachten voor de ingang van de Bijenkorf. Dit wilde ik wel een keer meemaken. Dat klinkt stoer, maar eigenlijk wilde ik gewoon de BiB en wel nu. Ik was bereid er ver voor te gaan, sterker nog, door daar te staan op dat tijdstip was ik eigenlijk al erg ver gegaan. Ik sprak met mezelf af dat ik de grens zou leggen bij "het uit iemans handen trekken".

En het is me gelukt! Zonder kleerscheuren, zonder scheldpartijen en zonder mensen te laten struikelen om de laatste te bemachtigen ben ik de trotse eigenaar van een BiB.

Nooit meer roeren in mijn hutkoffer. Vanaf nu ben op orde en kan ik altijd alles vinden. Ik heb 'm gekregen van Manlief...zou hij mijn geroer in die hutkoffer nog erger hebben gevonden dan ik?

 


 

Oct 2, 2008 at 18:00 o\clock

Zindelijk of niet zindelijk, that's the question

by: casa

Middelste had er veel moeite mee en hij is er veel later mee dan Oudste was. Maar goed: elk kind zijn eigen tempo. Het duurde lang voordat hij het überhaupt voelde gebeuren, zelfs al stroomde de urine langs zijn beentjes. En eerlijk is eerlijk: poep voelen aankomen kan hij nog steeds niet. Maar hij was voor wat betreft plassen helemaal zindelijk, zelfs 's nachts. Hij was het.

En nu we zijn weer volledig terug bij af, zelfs met plassen. Hoe het kwam, ik weet het niet, maar het leek een glijdende schaal. Hij is van zindelijk in stapjes teruggegleden naar 100% luier. Hij doet zelfs niks meer op het potje of de wc. Een vraag "moet je een plasje" of "ga je even op het potje" resulteert in een gigantisch huiltirade, een tantrum. En het is inmiddels veel te koud om hem in zijn blootje rond te laten lopen. Op advies van "de geleerden" laten we het onderwerp even helemaal met rust. Over een paar maanden proberen we het weer. Het enige is dat hij het wel moet melden als hij heeft gepoept omdat hij er geen uren mee moet blijven rondlopen. Met zijn gevoelige huid is dat boenen op die aangekoekte poep vreselijk. Maar ook dat melden doet hij niet. Hij lijkt zelfs niet te snappen wat we zeggen.

 Dus we laten het maar compleet rusten. Nog steeds (weer) 2 in de luiers, nog steeds (weer) geen ruimte in de grijze container. Nog steeds (weer) om en om poepluiers en nog steeds (weer) om en om kinderen die uit hun luiers knallen. Nog steeds (weer) overvolle luiertassen als we op pad gaan en nog steeds (weer) een godvermogen kwijt aan die luiers.

Oct 1, 2008 at 14:28 o\clock

Reken maar uit

by: casa

 

Zelf los kunnen lopen              +          
Zelf stoel kunnen verschuiven +          
Zelf kunnen klimmen               +                   
_________________________=         

Mama heeft een hartverzakking